<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86103" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Принц Хари за...

Съдебно дело на Меган Маркъл доведе до фалит популярна агенция за папарашки снимки

25 Март 2021
0 250

Съдебно дело на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл доведе до фалит новинарската и фотографска агенция Splash, съобщава Insider. Другата причина за влошеното финансово състояние на Splash са последиците от пандемията върху развлекателната и медийната индустрия.

“Финансовите проблеми на Splash се дължат на три причини. Вследствие на глобалната пандемия достъпът до снимки на популярни личности се ограничи, а бюджетите в медийните компании бяха съкратени, за да отразят по-мащабните макроикономически предизвикателства. Тази ситуация беше влошена още повече от две текущи съдебни дела и разходите по защитата”, казва президентът на компанията Ема Кързън. 

Жалбата на Меган Маркъл е една от тях, а разрешаването на казуса не е доведено до край независимо от факта, че през декември тя и компанията са сключили споразумение, с което Splash се ангажира да не прави “неразрешени фотографии на херцога и херцогинята на Съсекс” занапред. 

“Делото включва въпроси от сферата на правото на свободното слово по силата на законодателството на Обединеното кралство и за съжаление се оказа, че е непоносимо скъпо за Splash да продължи своята защита”, казва директорът на фотоагенцията. 

Жълто списание стана за смях като обяви “раздяла между Хари и Меган” в деня, в който съобщиха, че чакат бебе (снимки)

“Освен това, ако жалбоподателите надделеят в този процес, вероятно това ще доведе до присъда за поемането на високи съдебни разходи. Независимо от основателността на казуса, компанията се опита да постигне споразумение по този въпрос, но не успя да договори финансови условия в мащаба на собствените си ресурси”, се твърди още в документа по фалита. 

Вторият съдебен процес, който усложнява финансовата позиция на Splash, е заведен от бивша служителка на име Есмералда Сервин, която се оплаква от сексистко отношение. Жената твърди, че е уволнена, след като е повдигнала въпроси за някои съмнителни практики в агенцията. 

Очакванията са процедурата по банкрут да даде възможност на мениджърите да преструктурират компанията, за да я запазят жизнеспособна. Те вече са успели да привлекат кредитор, който е готов да осигури близо 972 000 долара за преструктурирането ѝ.

Източник: Insider

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции