Следва: Дъщерята на П...

Съдът в Кърджали даде ход на делото срещу Лютви Местан, въпреки исканото от него отлагане (видео)

15 Септември 2020
0 1523

Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото заради загиналото 6-месечно бебе, по което обвиняеми са лидерът на ДОСТ Лютви Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед, предаде “24 Rodopi”

Делото за катастрофата с Лютви Местан влиза в съда

От съда отхвърлиха искането на защитата за отлагане на процеса. Мотивите на обвиняемия политик и адвоката му бяха, че копие от делото им е било осигурено едва в понеделник. 

Снимка: Арда Нюз

Съдия Георги Милушев обаче бе категоричен, че Местан и адвокатът му са имали достатъчно време да се запознаят с делото от 23 август до днес, което е било на разположение в деловодството. Според съда, адвокатът е получил съобщение за делото на 23 август, а Местан 4 дни по-късно.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април миналата година. По първоначални данни лидерът на ДОСТ е отнел предимството с шофирания от него автомобил “Фолксваген Фаетон” на идващия по главния път Кърджали-Маказа лек автомобил “БМВ” и е последвал сблъсъкът.

6-месечно бебе загина в катастрофа с автомобила на Лютви Местан (снимки)

Обвиняеми по делото са Лютви Местан затова, че не се е съобразил със знак “Стоп” при навлизането си в главния път и бащата на бебето, който се е движил с по-висока от максимално допустимата скорост и не е обезопасил 6-месечното бебе с необходимите колани.

Материалът по делото е над 1200 страници, разпределени в 12 тома. По време на разследването са били разпитани като свидетели 22 души.

Видео: “24 Rodopi”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции