<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът в Кърджали, който отмени гаранцията на Местан, сега му връща и шофьорската книжка

22 Април 2019
0 12580

Окръжният съд в Кърджали отмени постановлението на прокуратурата, с което времено бе отнета шофьорската книжка на Лютви Местан, обвиняем за тежката катастрофа, при която загина 6-месечно момиченце, а родителите и братчето му пострадаха. Това съобщава Dir.bg.

 

Припомняме ви, че същият съд преди това отмени и гаранцията от 10 000 лева на лидера на ДОСТ, която след това беше възобновена от прокуратурата.

 

СЪДЪТ В КЪРДЖАЛИ ОТМЕНИ ГАРАНЦИЯТА ОТ 10 000 ЛВ. НА ЛЮТВИ МЕСТАН

 

Магистратите са приели, че единственият мотив, с който се обосновава постановяването на тази ограничителна мярка от държавното обвинение е, че тя се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия, съобщиха от съда.

 

ЛЮТВИ МЕСТАН С НОВА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ОТ 10 000 ЛЕВА

 

Съдът е счел също така, че разпоредбата на чл. 69а, ал. 1 от Наказателно-процесуалния кодекс не се прилага императивно, а е законова възможност за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, която преценка винаги е индивидуална, с оглед обществената опасност на разследваното деяние и обществената опасност на обвиняемия.

 

Според магистратите, в настоящия случай от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност и в обжалваното постановление не е налице яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на лидера на ДОСТ.

 

Определението на съда е окончателно.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции