<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът отмени ...

Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги в Борисовата градина (снимки)

12 Март 2021
0 3958

Софийският градски съд постанови, че Йоан Матев е невинен за убийството на непълнолетния Георги Игнатов на 2 юни 2015 година в Борисовата градина, предаде bTV.

12 години лишаване от свобода при строг режим поиска прокуратурата по време на пледоариите. Според държавното обвинение, макар и на прага на пълнолетието, подсъдимият Йоан Матев е разбирал какво прави, а използването на нож за извършването на деянието показва незачитане на човешкия живот.

Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги в Борисовата градина (снимки)

Той бе задържан почти две години след смъртта на Георги в Борисовата градина и беше обвинен в убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

През 2017 година състав на Софийски градски съд го оправда като съдията по делото Мина Мумджиева се мотивира, че към момента на убийството единснтвеният обвиняем по делото не е бил пълнолетен, което според закона означава, че може да получи между 5 и 12 години затвор. При наказание от лишаване от свобода за по-малко от 15 години пък максималният срок за задържане е 8 месеца, записа в мотивите си градският съд. Затова и съдия Мумджиева обърна внимание на прокуратурата, че е трябвало да съобрази тези обстоятелства и да ускори работата си по делото.

Освободиха Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина

Съдът оправда Йоан Матев за убийството на Георги в Борисовата градина (снимки)

Последните думи на Матев преди съставът да се оттегли и да вземе решение бяха: “На първо място изказвам искрени съболезнования на всички близки на Георги Игнатов. Но аз нямам нищо общо с тази трагедия и затова моля да бъда оправдан”.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции