Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Съдът отказа да отмени гаранцията на Местан
Съдът отказа да отмени гаранцията на Местан
gospodari.com
04-23-19
добавено
1880
прегледа

Окръжният съд в Кърджали е оставил без уважение жалбата на Лютви Местан, входирана по-рано през деня, против постановление на Окръжна прокуратура, с което спрямо него е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 10 000 лв. Това потвърдиха от съда и уточниха, че сумата трябва да бъде внесена до 25 април.

 

Съдът е приел, че при вземане на мярката за неотклонение органът на досъдебното производство е взел предвид степента на обществена опасност на деянието, доказателствата срещу обвиняемия, семейното и имущественото му положение, възрастта и други данни за личността му.

 

Според магистратите на този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия Местан към разследваното престъпление. Той е един от участниците в пътно произшествие на 14 април по главен път към ГКПП "Маказа", при което е настъпила смърт на едно лице.

 

В определението на съда, което е окончателно, се посочва още, че взетата мярка за неотклонение е законосъобразна.

 

Източник: Dir.bg