<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98875" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Военен превр...

Съдът принуждава БФС да свика извънреден конгрес на 12 октомври (видео)

08 Септември 2021
0 512

Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври! Това е решил съдът днес, след като първоначално от БФС отхвърлиха подписката на Димитър Бербатов и клубовете за свикването на извънредни избори, предава bTV.

“Съдът се произнесе по решението на клубовете и конгресът трябва да бъде свикан. Не може да бъде обжалвано. Датата е 12 октомври”, каза бившият нападател на “Манчестър Юнайтед”.

Съдът принуждава БФС да свика извънреден конгрес на 12 октомври (видео)

“Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път”, добави той.

В началото на август екипът на Димитър Бербатов внесе с централата 191 подписа (1/3) от клубове от цялата страна, които настояваха мандатът на Борислав Михайлов начело на футболната централа да бъде прекратен, а в края на септември 2021 г. да бъдат организирани избори за нов президент.

БФС отхвърли подписката на Бербатов за свикване на извънреден конгрес (видео)

От БФС впоследствие съобщиха, че са прегледали документите, които са в обем на 900 страници, и са установили нарушения. На пресконференцията на 19 август след събранието на Изпълнителния комитет Борислав Михайлов заяви, че само 6 професионални клуба са се подписали под искането за извънреден конгрес. Останалите са с аматьорски статут и така подписката на Бербатова бе отхвърлена.

Съдът принуждава БФС да свика извънреден конгрес на 12 октомври (видео)

Това обаче накара екипът на голмайстор номер 1 на националния отбор да се обърне към съда за преразглеждане на подписката и резултатът е налице. Изборът на нов президент на БФС трябва да се състои на 12 октомври.

Ако от БФС не искат да го организират, Бербатов заяви, че с удоволствие с екипа му ще се заемат с тази задача.

Съдът принуждава БФС да свика извънреден конгрес на 12 октомври (видео)

До момента Бербатов е най-сериозният конкурент за поста на Борислав Михайлов. Той обяви, че ще работи с бившите си съотборници в националния тим – Стилиян Петров и Мартин Петров.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции