<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99795" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След 5 отказа ...

Съдът пусна Биляна Петрова под гаранция от 8000 лв

15 Септември 2021
0 251

Върховният съд промени мярката на бившия зам.-кмет на район “Младост” Биляна Петрова от “домашен арест” на “парична гаранция” в размер на 8000 лв, предава Dir.bg.

Магистратите се мотивираха с влошеното ѝ здравословно състояние, както и това на нейната майка, за която тя трябва да полага грижи.

Снимка: ФБ

Биляна Петрова беше арестувана заедно с бившия кмет на столичния квартал “Младост” Десислава Иванчева, на която беше заместник при акция за взет подкуп.

Снимка: БулФото

Самата Иванчева също бе пусната под парична гаранция от 10 000 лева през юни. Тогава стана ясно, че тя е бременна и според върховните съдии това предполага свободен достъп до медицинска грижа.

Биляна Петрова е “хвърлена в килия-кочина” в пълна мизерия, според нейни близки и адвоката ѝ

Миналата седмица Петрова написа във Фейсбук, че здравето й е съсипано и прикани хората да я подкрепят в съдебна зала, когато ще се гледа искането й за отмяна на домашния арест.

Тя се позова и на влошаване на деменцията и проблемите със сърцето на 83-годишната й майка.

Снимка: БулФото

Биляна Петрова изтъкна като аргумент и ареста й, който е продължил “прекалено дълго – 3,5 години без влязла в сила присъда!”.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова напускат килиите

“Това са 1242 дни, от тях 274 ме мъкнаха по арести и затвори с пранги и белезници. И 968 дни съм домашен арест – затворена между 4-те стени на панелния апартамент”, написа още бившата зам.-кметица.

Източник: Dir.bg

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции