<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82183" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиненият з...

Съдът решава дали да стартира делото за смъртта на Милен Цветков

21 Януари 2021
0 470

Софийски градски съд даде старт на разпоредителноното заседание по делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, съобщава NOVA.

Прокуратурата и защитата ще представят мотиви, ако не са съгласни с обвиненията, доказателствата или свидетелите, които ще бъдат разпитани в процеса.

Съдът решава дали да даде старт на делото или да го върне на прокуратурата заради грешки по време на разследването. Обвиняемият Кристиан Николов беше доведен под конвой, в съда присъства и майка му.

Делото срещу убиеца на Милен Цветков се очаква да бъде гледано най-рано в края на ноември

Майката на Кристиан Николов – Десислава няма да му е защитник, въпреки че се беше конституирала като такъв. Той остава с двама адвокати – Любомир Таков и Константин Симеонов.

По искане на прокуратурата Николова бе отстранена, тъй като – както е известно, първо беше съобвиняема със сина си. Съдът прие, че е длъжен да спази процесуалния закон и не може жената да остане и защитник, след като по същото дело е била обвиняем – макар че срещу нея към днешна дата то е прекратено. На основание, че е бил адвокат и на Десислава Николова, поискаха отвод и на единия адвокат на Кристиан – Константин Симеонов. Съдът обаче не уважи това и видният защитник остава в делото.

Защитата пък на свой ред атакува с искане за отвод прокурора Иван Кучиев. Адвокат Любомир Таков заяви, че Кучиев е близък с адвокат Менко Менков (който в случая е откъм страната на близките на Милен Цветков). Той цитира вестник, в който пише, че са празнували заедно в горско стопанство рожден ден на защитника, което евентуално предполага пристрастност на обвинителя. Таков твърди и че прокурорът не е избран редовно чрез системата за случайно разпределение.

Адвокатите на Кристиан Николов са пуснали молба той да не бъде сниман, както в зала, така и в коридорите на съда.

Според прокуратурата Николов е причинил смъртта на журналиста умишлено, като е седнал зад волана след употреба на силен коктейл наркотици и е шофирал с 99 км/ч вместо допустимите 50.

Днес стана ясно, че и децата на Милен Цветков стават частни обвинители и граждански ищци.

Източници: NOVA, КлубZ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции