Следва: Господари на ...

Съдят Банкси заради нарязаната картина? (видео)

28 Декември 2018
47 3173

Банкси е извършил престъпление, когато неговата творба се саморазруши на търг в Лондон, защото това стана, след като тя вече беше продадена, съобщи в. "Дейли мейл".

 

 

Правни екперти твърдят, че той престъпно е причинил имуществена щета, когато е включил устройството, нарязващо картината "Момиче с балон". Купувачът плати 1,04 милион британски лири за картината. Според експерти нейната стойност може да се е увеличила заради зрелищния номер.

 

 

Саломе Верел, адвокат и преподавател в Юридическия уриверситет, каза, че стрийт художникът може да очаква на вратата му да позвъни полиция, за да го арестува, стига да бъде установена самоличността му.

 

 

Банкси редовно уврежда чуждо имущество с графитите си по външни стени. Жалба срещу това досега никой не е подал.

 

 

"Изглежда Банкси ще продължи да се измъква от закона и да го нарушава в името на изкуството – каза Верел. – Хареса ми художествената стойност на нарязването на картината, но е интересно, че Банкси използва чужда собственост, за да внушава художествените си идеи".

 

 

"Не мисля, че други хора биха останали ненаказани за подобно поведение" – добави тя.

 

 

"Момиче с балон" е една от най-известните творби на Банкси. Нарисувана е през 2002 г. на стена в Източен Лондон. Момичето е сирийско бежанче – образ, използван често от художника. Текстът към нея е "Винаги има надежда". Миналата година тя беше избрана за любимата картина на британците.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции