<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46903" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-дебелият ...

Съд в Германия отказа да върне отнетото българско бебе на семейството му (видео)

21 Януари 2020
0 2995

7-месечната Катерина, която беше отнета от социалните служби в Германия, остава извън семейството си. На заседание съдът в град Винзен все пак е решил, че майката може да се грижи за детето си, но в социалната служба, под надзор. На бащата е позволено да ги посещава, съобщава Нова телевизия

 

7-МЕСЕЧНОТО БЕБЕ НА БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО В ГЕРМАНИЯ Е ОТНЕТО (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Решението по делото не е окончателно. В Германия са в очакване на заключително медицинско становище. От външното ни министерство са осигурили становища и на български лекари.

 

"Събраните веществени доказателства не позволяват еднозначно да се вземе решението. Целта е да се формира обективно становище по случая – има ли насилие над дете в семейството, начинът на предизвикване на травмите, евентуално виновно поведение", обясни завеждащият консулска служба Даниел Данов.

 

СЪД РЕШАВА ДАЛИ ДА ВЪРНЕ ОТНЕТОТО ОТ БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО БЕБЕ В ГЕРМАНИЯ

 

Според адвокатка, която се занимава с международно семейно право, подходът на социалните в Германия е стандартен за Западна Европа.

 

"Цяла Западна Европа всъщност имат една и съща социална система, в която реагират при случаи и хипотези за деца, поставени в риск. А именно – незабавно отнемане на детето от семейството, в случай, че говорим за заплаха за живота на детето”, обясни адвокат Йорданка Бекирска.

 

Детето беше отнето от семейството след преглед при лекар заради катастрофа. Тогава медици в Германия установили, че момиченцето има стар кръвоизлив в мозъка. Според разказа на майката социалните й обяснили, че такъв кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето.

 

"Подходът, който те са използвали по отношение на нашите съграждани, е същият, който използват и към техните съграждани", смята адвокат Бекирска.

 

 

Източник: Нова телевизия

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции