<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62299" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съпрузи на 77 и 76 години победиха коронавируса рамо до рамо в интензивното (снимки)

21 Април 2020
0 1252

Неразделни съпрузи на 77 и 76 години пребориха коронавируса заедно на съседни легла в интензивното отделение на болница в Англия. Двамата били прибрани от дома им по едно и също време и в обща линейка, по тяхно настояване, понеже никога досега не се били разделяли, пише DailyMail.

77-годишният Сидни Мур и съпругата му Жан, на 76, били отведени от дома им в градчето Нютън Ле Уилоус, Мърсисайд в Англия, с една и съща линейка на 10 април, след като дали положителен тест за коронавирус. Двамата били приети в спешно отделение, но по тяхно настояване били настанени в обща стая и дори легло до легло.

Сидни Мур, който вече е пуснат с жена си в домашно лечение, споделил, че „настоявахме да ни позволят да посрещнем заедно това изпитание и ето, че служителите ни осигуриха тази възможност”.

„Това беше важно и защото Жан трудно чува, а така двамата разбирахме какво става и не се притеснявах за нея къде е и какво става с нея, продължава той. „Ние никога не сме се разделяли през тези повече от 60 години. Не го направихме и сега в болницата.”

Съпрузи на 77 и 76 години победиха коронавируса рамо до рамо в интензивното (снимки)

Двамата неразделни бяха изписани едновременно от болницата „Уистън” в сряда, 15 април и вече се възстановяват вкъщи.

Сидни срещнал Жан, когато бил 16-годишен и пет години по-късно през 1964 година двамата се оженили. Имат три деца, седем внуци и три правнука.

Съпрузи на 77 и 76 години победиха коронавируса рамо до рамо в интензивното (снимки)

Сестра от болницата споделила, че никога няма да забрави двойката.

„За мен беше чест да се грижа за Сидни и Жан, толкова се радвам, че можахме да удовлетворим желанието им да бъдат заедно. Така те се поддържаха в добър дух и ни озаряваха с усмивките си всеки ден, карайки и нас да им отвръщаме с усмивки.”

Китайски медици се разплакаха при първата среща със семействата си, след близо два месеца на първа линия в Ухан (снимки)

Нютън Ле Уилоус е малък град в северозападна Англия с население малко над 22 000 жители. Намира се се по средата между градовете Ливърпул и Манчестър или на около 30 км разстояние от всеки от тях.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции