Следва: Умишлено ли д...

Сърцераздирателно видео на изоставено куче, което тича след автомобила на собственика си възмути мрежата (видео)

21 Август 2020
0 1970

Куче се втурна да преследва автомобила на собственика си малко след като той го изостави на кръстовище в колумбийската столица Богота, пише LadBible.

Сърцераздирателният момент е заснет от случайни свидетели на сцената. В началото на кадъра се вижда как автомобилът обръща на място, а кученцето се щура около затворените врати. След това колата потегля по улицата и скоро ускорява, докато обърканото животинче хуква след нея и напразно се опитва да догони стопанина си.

От записа не става ясно какво се е случило с кучето след края на кадъра. Не е известно и организации за защита на животните да са алармирали за инцидента. Кадрите обаче предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи.

Съгласно колумбийското законодателство вредните действия и жестокостта срещу животни, които не причиняват смърт, се наказват с глоби до 43,9 милиона COP (11 600 щатски долара).

Изхвърлено на пътя куче умира от глад, но чака стопанинът му да се върне (видео)

През юни конгресът на Колумбия одобри законопроект за борба с изоставянето на животните, който установява, наред с други мерки, създаването на центрове за хуманно отношение към животните в цялата страна.

Италианската полиция залови кокаин, скрит в зърна кафе, внесени от Колумбия (видео)

Според Института за защита и хуманно отношение към животните в Колумбия през 2019 г. са били изоставени над милион котки и кучета.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции