Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Сърцето за пластмасови капачки в Пазарджик е разбито и подпалено от вандали (снимки)
Сърцето за пластмасови капачки в Пазарджик е разбито и подпалено от вандали (снимки)
06-18-19
добавено
13355
прегледа

Металното сърце в центъра на Пазарджик, в което се събират капачки за благотворителност, е станало обект на вандализъм. Неизвестни се опитали да го разбият и подпалят, съобщи БНР.

 

 

 

 

Председателят на Съвета за младежка политика към Общината Александър Иванов заяви, че щетите по конструкцията не са непоправими.

 

От някои хора не искаме помощ или подкрепа, просто да не ни пречат“, коментира той, като сподели разочарованието си, че недоброжелатели посягат на нещо, свързано с благородна кауза. 

 

 

 

 

Иванов разказа още, че мнозина хвърлят в нея всякакви боклуци, превръщайки я в кошче за смет. Така затрудняват работата на екипа, който събира годното за рециклиране.

 

Кампанията „Пазарджик обича“ се организира по идея на граждани, които поискаха да има сърце за капачки. Те се събират всяка втора събота от месеца, а с набраните средства ще бъде купен кувьоз за Неонатологичното отделение към Областната болница.

 

 

Източник: БНР