<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42488" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Сър Дейвид Атънбъро подкрепи "забележителната" Грета Тунберг

19 Ноември 2019
0 906

Сър Дейвид Атънбъро призна, че вече не яде червено месо и похвали "наистина забележителната" Грета Тунберг за кампанията ѝ в обширно интервю, цитирано от Daily Mail.

 

93-годишният натуралист обясни, че макар да не е строг вегетарианец, тъй като все още яде риба, той „не може да си спомни последния път, в който е похапвал червено месо“.

 

ВИЖТЕ МАЙМУНИТЕ, КОИТО СЪР ДЕЙВИД АТЪНБЪРО СЕ ОПИТВАЛ ДА ЗАСНЕМЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

В интервюто за „Таймс“ сър Дейвид, чийто документален сериал „Седем свята, една планета“ в момента се излъчва по BBC One, каза, че неговият отказ от червено месо не е поради екологични причини.

 

""

 

 

"Не мога да кажа защо. Изведнъж разбрах, че отдавна не ям червено месо. Но не претендирам за морални добродетели – просто казвам, че вече не искам да ям червено месо“, сподели популярният документалист.

 

"ВЪЗМУЩЕНИЕТО Е ОПРАВДАНО": ДЕЙВИД АТЪНБЪРОУ ПОДКРЕПЯ УЧЕНИЧЕСКИТЕ ПРОТЕСТИ ЗА КЛИМАТА

 

В друг момент от интервюто той изрази възхищението си от 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг, наричайки я „наистина забележителна“.

 

""

 

Той каза, че се радва, че съобщението за изменението на климата най-накрая се получава благодарение на новото поколение, оглавявано от шведката.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции