<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=59961" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха з...

Съставени са над 300 акта за струпване на групи хора на обществени места (видео)

30 Март 2020
0 936

У нас вече са съставени над 300 акта заради струпвания на хора на обществени места. Това каза пред Нова тв главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

“Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани”, обясни той.

И добави: “Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място и да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде карантинирането е различно. Безотговорните граждани трябва да се стреснат малко”.

И в София вече глобяват по 5000 лв. за разходки (видео)

По думите на Иванов, ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава каузата е обречена на провал. Той посочи, че трябва да има самоконтрол и отговорност от страна гражданите.

“Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина вече е изтекла. При извършване на проверка полицаите могат по ЕГН да проверят дали определено лице трябва да е под карантина вкъщи”, обясни още главният комисар.

По неговите думи, ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка.

Източник: Нова тв

Снимка: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции