Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
С какво проф. Тодор Танев спечели вниманието на Златния скункс?
С какво проф. Тодор Танев спечели вниманието на Златния скункс?
Гафове и смях Вземи EMBED
Loading the video...
02-01-16
добавено
4230
прегледа

Наскоро една новина попари националното ни самосъзнание така, както и турчин не го е попарвал.

"Паисиевата история отпада от учебната програма на шестокласниците. Това става ясно от програмите на МОН, публикувани в интернет късно снощи. Липсват още емблематичните произведения "Хубава си, моя горо", "Вярът ечи, балкан стене" и "Къде си, вярна ти любов народна", съобщиха медиите.

 

Ужас! Пред такава жестока образователна сеч и Баташкото клане бледнее!

 

Дали беше сеч или не – и досега не е много ясно, но пък е ясно, че всичко започна от сайта на просветното министерство. Там беше публикувана новата учебна програма по история за шести клас. В тема "Османската империя и българите" е написано, че учителите трябва да дадат примери за: "Съжителство между традициите на християни и мюсюлмани във всекидневието."

 

Открай време по нашите земи думи като "съжителство", "присъствие" и "владичество" лесно палят фитила на народното недоволство. Не стана ясно защо въпросният документ беше публикуван в края на работната седмица и така остави цял уикенд за спекулации по темата без реакция. Получи се вълна, която вече трудно можеше да бъде спряна.

 

Жителите на Калофер например, се почувстваха особено засегнати, макар че великият им съгражданин Христо Ботев остана незасегнат от така наречената министерска "сеч". Засега де...

 

На министър Танев взе да му пари под стола и той трудно си намираше място на пресконференцията, която даде по случая. Между мятания и раздавания все пак министърът успяваше да се озъби на всички, които не проумяваха образователната му тактика. Министърът и екипа му не обясниха предварително намеренията си, та се наложи впоследствие да се оправдават. Но... късно е либе за китка.

 

И съжителството на министър Танев с премиера Борисов се превърна в мисия невъзможна.

 

Вижте още:

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ