<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90717" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Левски" с нов...

С туит за песничката “Baby Shark” Илон Мъск пак успя да разтърси пазара на акции

03 Юни 2021
0 1844

Ексцентричният милиардер Илон Мъск отново размести пазара на акции с пореден пост в Twitter за популярната детска песничка “Baby Shark”, пише The Guardian.

Акциите на Samsung Publishing Co. – акционер в продуцентската компания на хитовата детска песничка „Baby Shark“, поскъпнаха в сряда, след като не кой да е, а Илон Мъск писа в Twitter за нея.

В отговор на клип, публикуван от официалния акаунт в Twitter на анимационния комедиен сериал “South park” относно надпреварата между вайръл миймовете, основателят на Tesla пусна туит до своите 56,3 милиона последователи: „Baby Shark ги разби!”

Книжата на базираната в Сеул компания, която притежава втория по големина дял от продуцента SmartStudy Co., поскъпнаха с до 10%, достигайки най-високото си равнище от 7 май насам, посочва Bloomberg. Стойността на акциите се увеличи четворно от края на 2018 г., когато песничката започна да набира нова популярност. На нея има кръстена дори и криптовалута – Baby Shark, която започна да се добива миналия месец.

С туит за песничката &#8220;Baby Shark&#8221; Илон Мъск пак успя да разтърси пазара на акции

Появата на туита на Мъск за Baby Shark предизвика рязък скок на цената на акциите на Samsun Publishing, което за пореден път подчертава влиянието на ексцентричния милиардер върху широк набор активи, а не само криптовалути като Bitcoin или Dogecoin.

С туит за песничката &#8220;Baby Shark&#8221; Илон Мъск пак успя да разтърси пазара на акции

Илон Мъск не за първи път проявява апетитите си да бомбардира пазара със загадъчните си публични коментари, които биват разбрани криво.

Неотдавна милиардерът-изобретател покачи акциите на никому неизвестна компания за медицинско оборудване само след загадъчно споменаване на име. “Използвайте Signal”, написа милиардерът и изпълнителен директор на “Tesla”, с което предизвика своеобразен фурор на пазара на акциите в САЩ.

Криворазбран туит на Илон Мъск “позлати” по погрешка малка компания, вдигна акциите ѝ с 5100%

С публикацията си тогава Мъск визираше технологичните компании под шапката на “Signal Foundation”, обаче това доведе до небивало търсене на акции на фирми и компании с това име, което е “наляло в мелницата” и на никому непознатата фирма “Signal Advance”, базирана в Тексас.

Песничката „Baby Shark (Doo Doo Doo Doo Doo Doo)“ стана сензация в YouTube през 2018 г. и оттогава е гледана близо 8,7 млрд. пъти. Тя дори влезе в класацията Billboard Hot 100, задържайки се там няколко седмици.

Източник: The Guardian

Снимка на корицата: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции