<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82201" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вулгарност и ...

С фалшиви договори лишават хора от аренда? (РЕПОРТАЖ)

21 Януари 2021
0 3731

Скъпи приятели, към нас се обърна наш потребител от Елин Пелин, който разказа как семейството му е станало жертва на злоупотреба със земи. По думите му от години майка му и баба му притежават земи в близост до града, за които обаче 10 години не са получавали аренда. Учуден да научи това, той решил да провери каква е причината и останал шокиран от резултата.

Гледайте новия епизод на “Господари на Уеба”

Зрителят ни е потърсил в общинската служба по земеделие в Елин Пелин договорите, с които се управляват притежаваните от семейството му земи. Пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт той разказа, че служителка на дирекцията се е обадила на собственика на аграрната фирма, управляваща на практика нелегално земите – ЕТ „Илия Йорданов – Токала“, за да го уведоми, че засегнатите се опитват да разплетат схемата. Дни по-късно тя отрича този разговор да се е провеждал и твърди, че е било много трудно да се открият въпросните документи, удостоверяващи, че земята се обработва от тази фирма.

Оказва се, че договорите са подписани между хора, нямащи нищо общо със засегнатото семейство, и земеделската компания. От общинската служба обаче категорично не поемат отговорност, че са приели документи с невярно съдържание – пред скритата ни камера потвърдиха, че за тях това не е от значение, те само приемат документите.

След наше разследване бяха направени законови промени, които да ограничат имотните измами

Ние ще потърсим представителите на земеделската фирма, за да разберем защо се е стигнало дотук и колко други хора са ощетени по подобен начин, а вие сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции