<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Таен свидетел: Атентаторът от Сарафово не е трябвало да загине

08 Март 2019
0 122

В mрофила във Фейсбук на един от организаторите на атентата в Сарафово – Хасан ел Хадж Хасан, е имало коментар от негов приятел, който описва като герой Мохамед Хюсеини – мъжът, който се самовзриви и уби 7 души на бургаското летище. Това става ясно от показанията на таен свидетел по делото срещу Ел Хадж Хасан и съучастника му Мелиад Фара. То се гледа днес в спецсъда, а двамата са обвинени задочно, съобщи "24 часа".

 

"Използвайки стила на тези организации и профила, определено не е смятано Хюсеини да загине по време на атентата", разказал анонимен свидетел по делото. След разпита му показанията му бяха прочетени, а от думите му, че е "взел участие в изготвянето на профил на извършителите, който е пратен до териториалните дирекции на МВР" се разбра, че свидетелят е част от службите за сигурност. 

 

Фара е бил разследван в Австралия за пренасяне на самоделна бомба, разказал още свидетелят. Според него Хасан е сглобил самоделната бомба, тъй като имал висше инженерно образование. Тримата вероятно са контактували през фейсбук профила на Асиа Хюсейни – сестра на самоврзивилия се мъж.

 

"По някакъв начин тя е осъществявала връзката между атентанора и двамата съучастници. Предполагаме това, имайки предвид и обвързаността на фамилиите с терористични организации", казва още свидетелят.

 

Делото продължава през май.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции