<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74093" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джипове прод...

Тайландски парк връща на туристи по пощата изхвърлени от тях боклуци (снимки)

23 Септември 2020
0 446

Посетитетелите на най-стария национален парк в Тайланд “Као яй” вече биват предупреждавани, че ще получат обратно по пощата отпадъците, които са изхвърлили на територията му, пише The Independent.

Властите на парка са получили тези правомощия от министъра на околната среда с цел да се намалят следите от човешко присъствие, като кенчета, пластмасови бутилки и опаковки от храни, сред изобилстващия от диви животни и чудна природа парк.

За целта всеки посетител, който бъде забелязан да изхвърля отпадъци в района, ще ги получи обратно по пощата, както се получават забравени или изгубени ценни вещи.

Необичайната мярка идва като решение заради огромните количества отпадъци, които туристите оставят след себе си всяка година. За сравнение само през една седмица в дните около нова година през 2016-та около 154 000 туристи са преминали през парка, оставяйки след себе си около 23 тона отпадъци.

Паркът е дом на слонове, мечки, змии, чакали и други диви животни и прекомерното замърсяване представлява заплаха за техния живот.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции