Таксиметрови компании искат тройно увеличение на тарифите

09 Януари 2020
16 2288

Тройно увеличение на тарифите искат таксиметрови компании в цялата страна. Те настояват размерът на първоначалната такса да е три пъти цената за един километър пробег, съобщава БНТ.

 

 

КАК СЕ МОНТИРАТ ПОМПИЧКИ ЗА НАДУВАНЕ НА СМЕТКИТЕ В ТАКСИТАТА?

 

 

""

 

 

„Промяната се налага, защото повече от 8 години доходите на таксиметровите шофьори са стационарни. Това не е справедливо. Доходите стоят на едно ниво, а разходите се повишават“, каза Райна Димитрова, председател на УС Националния таксиметров синдикат.

 

 

ИСТИНСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ: КАКВО Е ДА ПОЛЗВАШ ТАКСИ В БЪЛГАРИЯ

 

 

„Намерихме вариант за плавно повишаване на таксите, който предложихме на министъра – става въпрос за повишаване първоначалната такса на такситата", допълни Димитрова. По думите ѝ така ще се преодолее практиката с отказването на късите курсове от такситата.

 

 

""

 

 

ПОМПИТЕ В ТАКСИТАТА НАДУВАТ УМОПОМРАЧИТЕЛНО СМЕТКИТЕ, ВИЖТЕ КАК ТОЧНО СТАВА ИЗМАМАТА

 

 

„В София например, първоначалната такса би била около 2,40 лв, което е изгодно и за двете страни. Ще има и една предвидимост за клиента, не когато се качат в таксито да се чудят каква е първоначалната такса“, обобщи председателя на УС Националния таксиметров синдикат.

 

 

ДАЛИ БОЙКО БОРИСОВ БИ БИЛ ДОБЪР ШОФЬОР НА ТАКСИ? (ВИДЕО)

 

 

Ако предложението за изменение се приеме, то първоначалната такса в София би станала 2,31 лева през деня и 2,64 лева през нощта, тъй като минималната такса за километър пробег при дневна тарифа е 77 ст., а при нощна – 88 ст.

 

 

Повишаване на цените щяло да доведе и до по-високо качество на услугата. От синдиката настояват и общините, в това число Столичната, да актуализират веднъж годишно в точно определено време таксите за пробег.  Засега обаче от Мнистерството на транспорта се притеснявали как ще обосноват пред обществото скок на цената за първоначално повикване. Среща с екипа на Росен Желязков предстои днес.

 

 

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции