<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици се на...

Такситата поскъпват, първоначалната такса се вдига двойно (видео)

30 Март 2021
0 1489

Нова начална такса за таксиметровите услуги в цялата страна. Двойното увеличение идва с изменението в наредба, предава bTV.

„Промяната е по инициатива на браншовите организации, тъй като в продължение на девет години цените за таксиметровите услуги в София не са променяни. Това се дължи на някаква странна пазарна икономика, защото много от показателите за образуването на цената са се променили и то главно в посока нагоре. Няма друг бранш, който девет години да не си е променял цените“, обясни инж. Спас Атанасов, председател на Камарата на таксиметровите шофьори.

3 пъти по-висока първоначална такса за превоз искат таксиметровите шофьори (видео)

Той обърна специално внимание на клиентите и добави, че цената на километър не се променя, въпреки че браншовите организации искат това да се случи.

Такситата поскъпват, първоначалната такса се вдига двойно (видео)

В различните населени места ще се гледа тарифата, която е определена от общинските съвети като минимална цена на километър, а началната цена може да варира от два до три пъти.

„Единствената ни надежда е октомври-ноември да молим общинските съвети да променят началната цена, тъй като големите превозвачи, от които зависи това, не смеят да вдигат, защото конкурентите ще сложат по-ниска цена от тяхната и може да им откраднат клиентите“, добави инж. Атанасов.

Крайният срок за промяна на таксата е 2 май.

Източник и видео: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции