<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97176" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Младежки нац...

Талибаните вече преследват противници по списък, след като уж обещаха да не отмъщават

20 Август 2021
0 2571

Талибаните в Афганистан издирват активно свои противници, предава КлубZ, цитирайки западните медии на базата на поверителен доклад на ООН.

Според френското издание “Либерасион” под прицела на ислямистите попадат бившите членове на афганистанската армия и полиция, както и лица, работили за САЩ или НАТО.

Талибаните дадоха първа пресконференция, обещаха да не търсят реванш (видео)

По-рано тази седмица техен говорител заяви, че няма да търсят реванш, прощават на всички и няма да преследват хора в първата пресконференция на талибаните от столицата Кабул. Кадрите можете да си припомните във видеото горе.

Талибаните вече преследват противници по списък, след като уж обещаха да не отмъщават

Обещанието им обаче не издържа дълго и сега заемалите отговорни постове в афганистанската армия, полиция и разузнаване са изложени на най-голям риск. Заплашват ги потенциални изтезания и екзекуции. Талибаните заплашват и наказват според шериата семействата на тези, които отказват да се предадат.

Издирван е журналист, работещ за “Дойче веле”, съобщи германското радио. Негов роднина е убит, а друг е ранен от талибаните.

Според ТАСС говорителят на талибаните Мохамад Сухаил Шахин е поканил чуждите държави да участват във възстановяването на Афганистан и в добива на природните ресурси в страната.

Талибаните вече преследват противници по списък, след като уж обещаха да не отмъщават
Мохамед Сухаил Шахин. Снимка: AP

„Тъкмо излязохме от периода на войни и разрушения и навлязохме в нова фаза, в която афганистанският народ се нуждае от помощта на други страни. Те трябва да ни помогнат в здравеопазването, инфраструктурата, образованието и други сектори. Те могат да дойдат и да разработват нашите полезни изкопаеми“, каза Шахин.

Стига лицемерие! Видя се какво е търсел Западът в Афганистан

Той изтъкна, че това е покана към всички страни и че талибаните ценят помощта на всяка държава в такъв критичен момент от историята на Афганистан.

Източник: КлубZ

Ввидео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции