<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жените все ощ...

Талибаните все пак ще разрешат на момичетата да ходят на училище

17 Октомври 2021
0 140

Талибаните обещаха скоро да позволят на момичетата в Афганистан да посещават средни училища. Заместник изпълнителният директор на УНИЦЕФ Омар Абди, който посети Кабул миналата седмица, заяви това пред репортери в централата на ООН, предава TACC.

Талибаните забраниха на бръснарите да подстригват брадите на мъжете (видео)

Талибаните все пак ще разрешат на момичетата да ходят на училище

Вече 4 седмици талибаните обещават да позволят на момичетата да се върнат в училище.

Абди каза, че назначеният от талибаните министър на образованието го e уверил, че талибаните работят по “рамкови принципи”, за да позволят на всички момичета да продължат образованието си след шести клас, които трябва да бъдат публикувани в рамките на един до два месеца.

По време на управлението в Афганистан от 1996 до 2001 година ислямисткото движение предизвика критиките на международната общност, след като забрани на жените и момичетата да работят и да се образоват.

Сега талибаните казват, че това ще се случи, когато бъде гарантирана сигурността на момичетата и стриктната полова сегрегация.

На момичетата беше позволено да посещават само основно училище, едва в пет провинции те имат право и на гимназиално образование.

Във видеото си припомнете как талибаните се забавляват с военна мощ.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции