Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Тарантино отказа да отреже Брус Лий от "Имало едно време в Холивуд"
Тарантино отказа да отреже Брус Лий от "Имало едно време в Холивуд"
По света
10-20-19
добавено
3202
прегледа

Режисьорът Куентин Тарантино е отказал да ореже сцените с Брус Лий от филма си "Имало едно време в Холивуд" заради премиерата на лентата в Китай, съобщи TheIndependent.

 

Властите в Китай отказаха да допуснат прожекция на филма заради оплакване от дъщерята на Брус Лий. Тя твърди, че баща й е представен в негативна светлина, карикатурен образ и "въздух под налягане". В образа на Лий в "Имало едно време в Холивуд" е актьорът Майк Мох. Той е представен като новодошъл в Холивуд с амбиции да стане звезда. Той предзивиква касадьорът на Брад Пит на двубой и губи, след като е хвърлен върху кола.

 

Това не е първата критика срещу образа на Брус Лий, представян от Тарантино. Преди време приятели на покойната кинозвезда заявиха, че той е режисьорът го е представил расистки.

 

Тарантино обаче многократно защити филма си, а сега отказва и да го ореже, макар това да означава, че лентата няма да бъде показвана пред огромната китайска публика. Режисьорът е заел позицията "всичко или нищо", още повече, че никой от Китай не му е обяснил къде точно виждат проблем и коя част би трябвало да се махне.

 

Източник: TheIdependent