<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

Татяна Дончева: Ако кабинетът на Слави Трифонов е прекалено артистичен, ще трябва да се замислим (видео)

23 Април 2021
0 5504

„Ако проектосъставът на кабинета на „Има такъв народ“ е прекалено артистичен, ще трябва да се замислим“ – така Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!“ отговори на въпрос дали формацията ѝ би подкрепила правителство на втората политическа сила.

„Подкрепа за правителство с мандата на партията на Трифонов е най-приемливата форма в този парламент. Те разполагат с най-голям брой депутати. Ако този състав е прекалено артистичен, също ще трябва да се замислим на кого поверяваме. Ако сценаристите се наредят в Министерски съвет, аз, като един човек от старата школа, ще се замисля дали това ще им е по силите“, каза зам.-председателят на 45-ото Народно събрание.

Председателят на „Движение 21“ каза още, че си представя следващият кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори.

„Избирателите очакват политиците да не им прехвърлят собствените си проблеми. Избирателите дадоха ясен знак, че искат промяна, но дадоха доверието си така, че да е трудно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите проучвания показват, че над 60% не искат предсрочни избори“, заяви Дончева.

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство на президента Радев (видео)

Според нея хоризонтът пред едно евентуално правителство трябва да е до Нова година. За този период трябва да се промени изборното законодателство и състава на Централната избирателна комисия. По думите ѝ не е желателно да се стига до предсрочни избори сега, защото вотът трябва да се проведе в летния сезон. Дончева добави, че не би трябвало наведнъж да се провеждат избори за президент и народни представители.

Цялото интервю с председателя на “Движение 21”, представителя на ПГ на “Изправи се! Мутри вън!” и зам.-председател на 45-тото Народно събрания можете да видите тук.

Източник и видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции