<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хаджигенов: И...

Татяна Дончева: Има проблем с всеки от кандидатите на ИТН за министри (видео)

10 Август 2021
0 3467

“Има проблеми с всеки от кандидатите за министри на “Има такъв народ”. Това коментира тази сутрин пред БНТ Татяна Дончева, депутат от парламентарната група на “Изправи се БГ! Ние идваме” и лидер на “Движение 21”.

Тя изрази позиция, че с третия мандат трябва да се направи правителство, което “да изкара поне до следващата пролет”. Според Дончева избори октомври месец са неразумни – “не че няма да ги приемем, ако се налага”. За нея правителство с третия мандат може да бъде сформирано със споразумение, подписано от всички партии без ГЕРБ и ДПС. “Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за това споразумение”, смята Дончева.

Тошко Йорданов: Вчера “Изправи се, ние идваме” се изявиха като предатели

“Начинът, по който Тошко Йорданов говори – с квалификация, означава само липса на аргументи и липса на нерви”, заяви тя. Тя за пореден път отправи критики и към предложения документ за политиките на правителството. Според депутата това, което от “Има такъв народ” твърдят, че е програма и е изпратено на останалите партии за одобрение, е “несериозно съчинение, пълно с глупости”. Дончева изрази недоумение, че партия с 65 депутати тръгва да налага диктат на останалите политически сили.

Извънреден брифинг на “Демократична България”: Няма да подкрепим кабинета на ИТН, с него ДПС влиза през задния вход (видео)

“Съставянето на правителство в един фрагментиран парламент задължително изисква разбирателство, съгласие и споразумение. Представата на сценаристите на “Шоуто на Слави”, че тяхната дума е повече от думата на всеки друг човек, е смешна и претенциозна. Нещо повече – тяхната дума има все по-малко значение”, подчерта тя.

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции