<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97786" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Христо Ивано...

Татяна Дончева: Състоянието на Слави е притеснително, Доган и Орлин Алексиев стоят зад него

29 Август 2021
0 4732

„Ако сравните интервюто на Le Monde и това на Бойко Василев, по БНТ ще видите как в 4 ч. следобед офисът на Слави Трифонов е в полумрак. Тук някой трябва да се замисли за състоянието на Слави, защото е притеснително“ – по този начин депутатът от ИБГНИ Татяна Дончева коментира излъчения в петък разговор между водещия на националната телевизия и лидера на ИТН.

„Слави Трифонов не може да дойде в парламента, не може да дойде на публично място, той не иска да бъде виждан. Въпросът е може ли да взима решения, той ли ги взима, кой стои зад него“, каза зам.-председателят на парламента пред БНР, поставяйки под въпрос здравословното състояние на лидера на „Има такъв народ“.

Слави Трифонов пред БНТ: Никой не стои зад ИТН, освен нейните избиратели и аз (видео)

В интервюто си пред Бойко Василев той каза, че се „втрещил“ от медийна изява на Дончева, в която тя заявила, че зад ИТН стои Младен Михалев – Маджо.

„Маджо не стои зад него, само му е дал един депутат за министър на туризма“, каза Дончева пред националното радио. „В частни разговори с Тошко Йорданов дори посочих името му. Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад. Дали Доган, дали Пеевски, дали и двамата…“, твърди тя, без да предоставя конкретни аргументи.

Татяна Дончева: Състоянието на Слави е притеснително, Доган и Орлин Алексиев стоят зад него

Орлин Алексиев е дългогодишен столичен общински съветник от ГЕРБ. В продължение на три мандата – от 2007 до 2019 – той беше в съвета, като също така заемаше поста председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет. Дончева го описа като „касичката на ГЕРБ“.

В отговор на въпроса защо от ИБГНИ все пак са били готови да управляват с ИТН, при положение че имат подобни съмнения, зам.-председателят на парламента каза, че „суверенът ни насади на тези пачи яйца“.

„Ние не може да променим волята на суверена. Ако бяхме стигнали до едни приемливи хора в Министерски съвет – дори със средно можене – щяхме да приемем кабинет за 6 месеца, с ясна програма, приоритети, срокове и отговорности. Голямата част от депутатите на Слави Трифонов, при команда от него, щяха да са „за“. Но ако командата е обратна, те пак го следват, защото нямат автономна роля. В партията няма кой да каже, че поведението на ИТН и на Трифонов е неадекватно“, заяви Дончева.

Според нея, Трифонов никога не е искал да съставя правителство, въпреки че предложи два списъка с проектоминистри.

„Защо беше необходимо два пъти Трифонов да предлага кабинет, за да се установи нещо, което можеше да се прогнозира от първия момент. Самите процеси нямат еднозначна логика. Извършват се действия, които си противоречат“, каза тя.

Според нея „избори 2 в 1“ са нещо, което президентът Румен Радев трябва да реши, но „не са лоши“, защото ще се повиши избирателната активност.

Дончева се обяви „категорично за“ машинното гласуване и от ИБГНИ вече гледат към нови избори, въпреки че приеха да участват в консултациите с БСП за третия мандат. Срещата им е в неделя от 14 ч. „Вероятно темата няма да е как да се направи правителство, защото няма как, а да се говори за това какво да свърши парламентът до края“, каза Дончева.

ИТН категорично отказаха да подкрепят БСП, а същото сториха от ДБ.

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции