<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Kъде и с колко...

Още 100 творци се присъединиха към отвореното писмо за оставка: “Обединява ни липсата на морал в управляващите” (видео)

02 Октомври 2020
0 3282

“Липсата на морал, а не провал на конкретни политики на правителството е това, което синтезира точките в отвореното писмо”, обясни за предаването “Тази сутрин” по bTV режисьорът Димитър Коцев – Шошо.

Над 120 видни интелектуалци поискаха незабавна оставка на Борисов, Гешев, Кошлуков и Караянчева

Отворено писмо, подписано от 123-ма творци, журналисти и интелектуалци бе разпространено в понеделник. Авторите му се обявяват срещу “Модела “Борисов-Доган-Пеевски”.

По думите им, този модел е “свързан с корупция, довела до разграбването на ценен обществен ресурс и тежка криза в доверието на обществото”.

Днес още 100 представители на творчески и интелектуални професии се присъединиха към подписката.

Исканията на творците включват оставки на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а също и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, председателя на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов.

“В моя домашен семеен кръг видях как за шест години един човек, един хорист се срина от точно този модел”, каза актрисата Ева Тепавичарова пред bTV. “Ние сме много чувствителни хора – хората на изкуството и не ми се иска това да се случва на други хора.”

“Моралът не е абстрактна категория, а спазването на правилата от всички. Не случайно държавите с повишена чувствителност към морала, са именно тези, които са по-проспериращи”, обобщи Димитър Коцев.

На фейсбук страницата Отворено писмо всеки представител на професии, свързани с “мисълта, творчеството и науката” може да се добави в списъка.

Източник: bTV

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции