<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90915" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ако сте прека...

Тежки случаи на Covid-19 се лекуват в Израел с иновативно лекарство

06 Юни 2021
0 745

Израелска биотехнологична компания обяви на 100% успеваемост при първите 10 пациенти, лекувани с нейно иновативно лекарство. Лечението все пак е част от ранен етап на клинично изпитване в Rambam Health Care Campus в Хайфа, но все пак е нова надежда за голям пробив. Информацията е на вестник Jerusalem Post, цитиран от Expert.

Ако сте прекарали коронавирус, рискът от заразяване в следващите 10 месеца е значително по-малък

Обнадеждаващите резултати бяха представени на международна пресконференция в Ню Орлиънс миналата седмица. Сега компанията подготвя публикация в рецензирано издание.

Установено е, че новият препарат, който се състои от активирани мезенхимни стромални клетки (MSC), изолирани от мастната тъкан на здрави донори, намалява възпалението и облекчава дихателните и други симптоми при пациенти, страдащи от животозастрашаващ респираторен дистрес, причинен от коронавируса.

“Досега резултатите от лечението с лекарството MesenCure са изключително впечатляващи и са подобрение спрямо резултатите от други лечения”, каза д-р Шади Хамуд, главен изследовател в клиничното изпитване и заместник-директор на Отделението по вътрешни болести в Rambam Health Care Campus.

Той заяви още, че резултатите са толкова обещаващи, че болницата вече проучва използването на лечението за други показания.

10-те пациенти с Covid-19 на възраст между 45 и 75 години имали тежки симптоми. 90% от тях също са имали съпътстващи заболявания.

Данните показват 40% намаление на възпалението на белите дробове от лечението – от 55% на 15%, както се вижда при рентгеновите снимки на гръдния кош, това става през първите 5 дни след лечението. Един месец по-късно възпалението на белите дробове достига 1%.

Освен това пациентите показват значително подобрена дихателна функция, като насищането с кислород в кръвта се увеличава до 95% и белодробната функция се връща до почти напълно нормални нива само след един месец.

Източник: Expert

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции