<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънреден б...

Тежки случаи на Covid-19 сред ваксинираните има предимно при възрастните и хронично болните, съобщава Израел

20 Август 2021
0 4493

Тежките случаи на Covid-19 сред ваксинираните се наблюдават в израелските болници предимно при възрастни хора и такива с хронични заболявания, предава bTV, цитирайки Reuters.

Около половината от 600-те тежки случаи на COVID-19 в болниците са ваксинирани с две дози от препарата на „Пфайзер“ и „Бионтех“ на фона на общо 5,4 млн. напълно ваксинирани.

Снимка: AP

Повечето от хоспитализираните са получили втората си игла преди поне пет месеца, прехвърлили са 60 години и са с хронично заболяване, което е установено, че усложнява протичането на коронавируса. Такива са диабетът, сърдечносъдовите и белодробни болести, рак и възпалителни заболявания, лекувани с имуносупресори, заявиха 11 лекари

Подобни „пробиви“ заемат централно място в глобалния дебат дали в държавите с много ваксинирани трябва да се поставя и трета подсилваща инжекция. В Израел това вече се предлага на хората над 60 години от юли, като от вчера вече право имат и 40-годишните.

Израел вече изисква “зелени паспорти” и за 3-годишните деца след ръст на заразените с Covid-19

Израелското министерство на здравеопазването тази седмица предупреди, че има данни ефективността на ваксината на „Пфайзер“ срещу тежък COVID-19 да намалява от над 90 процента до 55 процента при хората над 65 години, получили втората доза през януари.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции