Следва: Торнадо вилн...

Температура от 15 градуса измериха в стая за новородени в старозагорска болница (видео)

03 Януари 2020
23 4805

Бебе на 9 дни е било настанено в болнична стая, в която температурата била едва 15 градуса, съобщава NOVA. За случая сигнализирала майката на детето, а действието се развило в Клиниката по педиатрия на Университетската многопрофилна болница в град Стара Загора.

 

 

Майката качила и клип в социалните мрежи.

 

 

В ефира на предаването „Здравей, България” Анелия Драголова разказа, че се наложило синът ѝ да постъпи в болницата след задавяне.

 

 

По-късно след настаняването жената установила, че парното работи на определени интервали, а от ръководството обяснили, че в онзи момент лечебното заведение преминавало към друга система за отопление – такава на газ.

 

 

Проф. Петрана Чакърова, ръководител на Педиатричното отделение, обясни, че първоначално детето е било насочено към Неонатологията. Майката обаче отказала момченцето да бъде настанено там, защото не се приемали придружители.

 

 

Медикът се оплака от лошо отношение към екипа от страна на родителите на бебето. Те от своя страна обясниха, че решили да направят случая публично достояние, за да помогнат на болницата да получи адекватно финансиране и да разреши проблемите си.

 

 

Източник: NOVA

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции