Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Тинтири-минитири: Рефендум в Македония, ООН и три министерски оставки
Тинтири-минитири: Рефендум в Македония, ООН и три министерски оставки
Тинтири-минтири Вземи EMBED
Loading the video...
10-09-18
добавено
2836
прегледа

На трето място е референдумът за смяна на името на Македония. Гражданите на страната трябваше да решат дали държавата вече да се казва Република Северна Македония. Премиерът Зоран Заев агитираше активно своите съграждани да излязат и да гласуват. Те обаче не го послушаха.

 

Второто място в класацията е за срещата на високо ниво на ООН. Световните лидери не свършиха много работа, повечето ги мързеше да гледат. Българският премиер Бойко Борисов обаче бе сред най-активните. Успя да се ръкува с американския президент Доналд Тръмп, а веднага след това - бързо да провери и дали се е получила добре снимката от историческата среща.

 

Първото място в класацията се заема от цели шестима души - бившите и настоящите министри на транспорта, регионалното развитие и вътрешните работи. Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки и бяха заменени от Росен Желязков, Петя Аврамова Младен Маринов. Приемиерът Бойко Борисов прие тежко оставките, макар че сам ги поиска. "На мене ми е най-мъчно, че ги сменям. Щото аз съм ги отгледал от деца", заяви той.