<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63976" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Павел Колев: �...

Тити Папазов за Божков: Лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор (видео)

14 Май 2020
0 3828

Константин Папазов разкри, че до последно финансовият благодетел на “Левски” Васил Божков и фактическият собственик на мажоритарния пакет акции – Георги Попов, са се колебаели дали да прехвърлят ценните книжа на него или на министър-председателя Бойко Борисов. Баскетболният треньор сподели това пред бТВ.

В крайна сметка акциите бяха джиросани на премиера, макар преди броени дни Папазов да заяви, че лично той ще бъде следващият им собственик. От своя страна Борисов отказа да приеме пакета с акции и те в момента са в административната сграда на стадион “Георги Аспарухов”.

Сашо Диков предаде отказаните от Борисов акции на “Левски” на администрацията на клуба (видео и снимки)

Тити Папазов за Божков: Лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор (видео)

“Това е лично негово решение. Аз умишлено не взех позиция, изслушах го и го изчаках. Вярвах, че, когато анонсираме за акциите, той ще проумее, че няма как “Левски” да бъде замесен и да се опита да има някакво злепоставяне. Сам, доброволно той ми се обади на обяд и каза: “На теб ти ги пращам утре. Впиши твоето име и на който ти прецениш”. Поздравих го. В крайна сметка това е цената. Вероятно той е в състояние, в което не е ок”, заяви Папазов.

В хода на Божков и Попов, които в момента са в Дубай и имат повдигнати обвинения от българската прокуратура, Папазов видя опит да се дискредитира Бойко Борисов.

“Лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор. Живяхме 15 дни с мисълта за тези акции да дойдат в България и да избегнем фалит. Водих многократни разговори с господин Божков. Какво стана? Хем акциите са тук, хем много лоша пиеса, хем е осквернено нещо, което е велико. Акциите на този клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Левски в музея. Все едно някой да вземе да ги развява. Когато този някой няма ниво, тогава е много страшно. Каква беше цената на това нещо? Да се опита да бъде злепоставен премиера на България. Институцията министърпредседател и вероятно в частност Бойко Борисов. Имат ли представа тези хора, че това е човек, който 19 години управлява тази държава под различни форми и в европейските структури е след Ангела Меркел с най-голям опит? Дали може той толкова елементарно да се закачи на тази пиеса? По-страшно е, че залогът е и любовта на “сините” фенове. Ако на господин Божков – от неделя вечерта, когато чрез мен до цяла България стигна новината, че на другия ден с куриер ще дойдат акциите, хората му се радваха, сега отидоха на другия полюс”, каза Папазов.

Той се обърна и към собственика на акциите Георги Попов: “Когато става въпрос за “Левски”, трябва да има почтеност. Умолявам господин Георги Попов, като представител на господин Божков, час по-скоро да се опитат да изчистят срама от тази лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор”.

Баскетболният треньор се обърна и към феновете на “Левски”, като призова по случай рождения ден на клуба – на 24 май, те да дарят, така че клубът да може да продължи дейността си. За целта са нужни 1,5 млн. лева.

Източник: бТВ

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции