<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въпроси и отг...

Този ноември е най-смъртoносният в България за последните 5 години (видео)

11 Декември 2020
0 2480

Според данни на Националния статистически институт, този ноември е най-смъртоносният за България от 5 години насам, предаде bTV.

През миналия месец в страната са починали 15 953 човека, при средно около 8300 за същия месец в периода 2015-2019 година.

Фандъкова: Детските градини в София няма да отварят в понеделник

И този петък данните показват, че най-много са случаите в София. Затова от общината смятат, че отварянето на яслите и детските градини, трябва да се случи най-рано от Нова година.

“Все още нямаме официална информация от Министерството на здравеопазването, но със сигурност в София няма да работят следващата седмица детските градини”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

За последното денонощие потвърдените случаи са 3075. А излекуваните са с близо 80 повече или 3154. Положителните проби са 36% от изследваните с PCR тест.

Над 3000 заразени, но дори повече излекувани от Covid-19 за денонощието

Увеличение има при настанените в болница и тези в тежко състояние. Приетите за лечение вече надхвърлиха 7000. А 542 от тях са в интензивни отделения. 122 са починалите с коронавирус за денонощие.

От асоциация “Родители” възразиха, че за да може училището и детската градина да функционират спокойно, трябва да има план и той да се следва и да не се изчаква до последния момент.

“Ситуацията е хаотична. Трябва да слушаме експертите, здравето е най-важно. Не веднъж призовавахме за план, по който да се отворят градините. Но той продължава да отсъства“, каза Яна Алексиева от организацията.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции