<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82970" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Номинираха Д...

Току-що номиниран, доц. Мангъров вече предизвика раздор в партия АБВ

02 Февруари 2021
0 1395

Номинацията на доц. Атанас Магъров за депутат се превърна в „ябълка на раздора“ в ръководството на АБВ, съобщава Клуб Z.

Доц. Мангъров влиза в политиката, кандидатира се за депутат

Дни след като председателят ѝ Румен Петков обяви, че инфекционистът и критик на здравните мерки на правителството, ще бъде кандидат за народен представител, основателят на формацията – Георги Първанов, се изказа критично за нея. 

“Има такава номинация, която аз не приемам. Спорил съм задочно с доц. Мангъров и вече изразих своята подкрепа за действията на Националния оперативен щаб. Което предполага, че не приемам действията и поведението на доц. Мангъров, които внасят допълнително объркване у хората. В АБВ знаят моята позиция, но те ще решат какво е добро за тях”, заявява Първанов в интервю за “24 часа”.

Току-що номиниран, доц. Мангъров вече предизвика раздор в партия АБВ

Във вторник обаче председателят на АБВ Румен Петков заяви, че за оттегляне на кандидатурата на доц. Мангъров от листата за народни представители „не може да се говори“.

По думите му в АБВ нямало практика да се съгласуват кандидатурите в партийните листи.

Току-що номиниран, доц. Мангъров вече предизвика раздор в партия АБВ

И докато Петков и Първанов влязоха в спор през медиите за публичната фигура на инфекциониста, самият доц. Мангъров определи позицията на бившия президент като “комплимент”. 

Той предположи, че в АБВ се развиват същите процеси, както в цялото общество.

“Има хора, които са за мерките и се страхуват, и хора, които виждат цялото безумие на мерките и сриването на икономиката и психиката на хората”, каза той пред БНР

Според него мнението на президента Първанов си е негово и добави:

“Бих бил неприятно изненадан, ако той имаше положително мнение към моята кандидатура.”

Той уточни, че не е в партия АБВ, а е с тях. И заяви:

“Това, което правя, го правя по неволя, защото виждате, че цяла година съм самотен малък човек. Кучето си лае, а керванът си върви.”

Във видеото горе можете да си припомните едно от обвиненията на доц. Мангъров към Националния оперативен щаб и отговора на Ангел Кунчев към думите му.

Източници: Клуб Z, 24 часа, БНР

Снимки: Булфото

Видео: bTV

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции