<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73416" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест пред ...

Ток удари 10-годишно дете, докато играе баскетбол на детска площадка (видео)

14 Септември 2020
0 1478

10-годишно дете бе ударено от ток, докато играело баскетбол на единствената детска площадка във великотърновското село Миндя, предаде bTV.

Момчето се допряло до пилона на баскетболния кош, върху който била монтирана уличната лампа на площада пред кметството в селото. Вследствие на контакта, детето получило изгаряния по ръцете и се наложило да бъде откарано в болница.

“Приеха ни с ниско кръвно, със слаб пулс, намалено съдържание на кислород в кръвта и изгаряни по ръчичките, където се е хванал за стълба”, разказа майката на Бобо.

Ток оказа се протичал не само по основата, но и по оградата на детската площадка. Въпрос на време било някой да се хване за металните части с две ръце.

Инцидентът е станал при пълна площадка с деца на различна възраст. Родителите на пострадалото дете са категорични, че ще търсят отговорните. Състоянието на 10-годишното момче е стабилно. Очаква се днес то да бъде изписано от болницата.

“Няма да оставим нещата така. Просто това не трябва да се случва на детска площадка”, допълва майката.

От фирмата по поддръжка на уличното осветление твърдят, че лампата не е свързана по правилата, но положението е заварено, а в правомощията им е подмяната на неработещи тела и крушки.

Кметът на селото твърди, че лампата е поставена преди около 20 години, а дефектът е прецедент. Няма спомен кой е свързал лампата за електричеството.

След инцидента от фирмата по поддръжка на уличното осветление назначиха проверка на осветителните тела в близост до училища и детски заведения и площадки в цялата област.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции