<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88319" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Днес...

Тома Биков от ГЕРБ призова президента да даде на „Демократична България“ третия мандат (видео)

28 Април 2021
0 2537

Страната ни вече се намира в политическа криза, която е предизвикана от президента Румен Радев, смята депутатът от ГЕРБ Тома Биков, цитиран от bTV. Той призова държавния глава да даде третия мандат за съставяне на кабинет на „Демократична България“, тъй като само те са заявили готовност да съставят такъв.

„Отговорността е изцяло на президента и тя не е от днес, той е един от факторите, които доведоха до тази патова ситуация, която ще бъде платена от всички. Този човек от една година се опитва да предизвика политическа криза и успя“, заяви Тома Биков.

Радев връчи мандата на “Има такъв народ”, Антоанета Стефанова го върна (видео)

„Сега да бъде така добър да съдейства, за да не стигнем до конституционна криза“, призова той.

Според него актуализация на бюджета, за каквато настояват от БСП, няма как да бъде направена от правителство в оставка, което ще си отиде до няколко дни.

„Не може то да определи политиките в държавата, а да не може да ги изпълнява, не може да поемем такава отговорност“, категоричен беше Тома Биков.

„Президентът трябва да даде мандата на „Демократична България“, които в предизборната кампания заявяваха, че искат да направят правителство, нека да се направи последен опит. Ако те го върнат, да не губим време и да отиваме на избори“, добави Тома Биков.

„Изборният кодекс е една от разделителните линии в парламента и тя е по това, че има генерално некомпетентни предложения и дори опасни за самата демокрация“, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Според него изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс. По думите му се поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции