<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Провокатори ...

Томислав Дончев: Възможна е оставка на кабинета в края на септември (видео)

06 Август 2020
0 3074

Вицепремиерът Томислав Дончев допусна вариант с оставка на правителството в края на септември в гостуването си в предаването “Здравей, България” на Нова тв. Така според него ще има време да бъдат гласувани всички важни закони преди разпускането на парламента.

„Вчера премиерът каза, че подаването на оставка никога не е проблем. Исторически да припомня, че го е правил два пъти. Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. А този, който го е грижа за държавата и обществото, трябва да е готов за ход назад”, коментира Дончев. 

Според него обаче коалиционните партньори на ГЕРБ мислели по различен начин.

„За нас лесен вариант няма. Ако подадем оставка, ще разочароваме хората, които ни подкрепят. Но има разделение в обществото и всеки, на когото му е мило, иска това напрежение да спадне”, коментира Дончев. По думите му и 10 човека да са на площада, щом гневът им е толкова голям, не може да бъде пренебрегван.

Борисов не подаде оставка пред делегатите, протестиращи блокираха околностите на “София Тех Парк” (видео и снимки)

Запитан дали същия кабинет може да продължи живот с друг премиер начело, Дончев коментира, че това би било “подмяна”, визирайки слуховете в обществото, че той би заел поста на министър-председател.

„Не е честно”, заяви Дончев. Вариант с отпуска на премиера пък е несериозен.

„Има вариант – министър председателят подава оставка, завърта се ролетката и ако в рамките на този кабинет се сглоби друга конструкция, ще има кабинет, ако – не, няма да имаме”, поясни още Дончев.

Снимка: БулФото

ГЕРБ излязоха с позиция за сблъсъците и атаките срещу журналисти по време на конференцията днес

„Всяка форма на насилие е осъдителна”, коментира още вицепремиерът относно напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.  

„Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации”, каза вицепремиерът.

„Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана”, коментира Дончев. 

Видео: Нова тв“Здравей, България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ivaylo Dimitrov

    06 Август 2020

    Делиорман ТВ - най-великата медия !!! Домус Ага - най-богатия Везир !

Реакции