<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънредно о...

Томислав Дончев: За ГЕРБ е най-изгодно да има избори веднага, но така нищо няма да се промени (видео)

15 Август 2020
0 1436

„Това не е импровизация. Преди около пет години ГЕРБ реши, че е време да започне да подготвя подобни промени. Това е нещото, от което хората имат нужда”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV, запитан как ще коментира заявеното от Борисов решение за рестарт, нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание.

Извънредно от Бойко Борисов: Време е за рестарт на държавата, предлагаме Велико Народно Събрание и нова Конституция

“Да се намали броят на депутатите и да се извършат други промени – категорично има нужда от промени в Конституцията“, така вицепремиерът отговори на упреците, че не е необходимо свикването на ВНС, за да се реализират предложенията. Той обясни, че чрез идеята за по-малко депутати се цели да има по-ярки личности и хората да познават представителите си в парламента.

„Г-н Иванов, докато беше министър в правителството на „Борисов“ 2 получаваше подкрепа от нашата парламентарна група и целия кабинет. Предложенията могат да бъдат и по-смели. Какви промени ще гласува едно Велико народно събрание – ще си реши самото то. Това е форматът, който съответства на очакванията на хората“, посочи вицепремиерът.

Коменарите на Христо Иванов и Арман Бабикян за предложения от Борисов “рестарт на държавата” (видео и аудио)

„Настоявам, че всеки един, който твърди, че не това са нещата, от които има нужда – да отговори защо“, посочи Дончев и уточни, че с този ход ГЕРБ не се опитват да спечелят време, а от партийна гледна точка оставането на представителите на управляващата партия в Министерския съвет е вредно.

Дежа вю: И през 2016-та Борисов обявява, че ще свиква ВНС и ще подава оставка (видео “Господари на ефира”)

“За нас е най-изгодно да има избори веднага. С една оставка нищо няма да се промени. Ще се сменят фигурите и след това ще бъде същото с няколко различни нюанса. В изказването на премиера от вчера, той потвърди, че в момента, когато Народното събрание вземе решение за ВНС – той ще подаде оставка в същия ден и обясни защо. Че ако залогът за гражданския мир е в неговото присъствие в Министерския съвет – той ще го напусне веднага“, каза вицепремиерът.

Той беше категоричен, че ако това стане факт, той няма да замести Борисов на поста министър-председател, защото е политически обвързан, а следващият кабинет трябва да бъде с експертен профил. По-думите му още през ноември тази година може да има парламентарни избори.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции