Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Томислав Дончев: Няма чадър над "Джи Пи Груп"
Томислав Дончев: Няма чадър над "Джи Пи Груп"
10-12-18
добавено
1933
прегледа

Няма чадър над "Джи Пи Груп", твърди вицепремиерът Томислав Дончев.

 

"Сигналът ми е базиран на публикация в една медия, но това е достатъчно да се извърши проверка. Задействани са и други държавни служби, проверяват се лицата, фирмата, проектите, поръчките", обясни той.

 

 

Става дума за разследването на сайта "Биволь" за възможни злоупотреби при усвояването на евросредства от една от най-мощните в момента строителни компании.

 

 

 

"В един програмен период се изпълняват 12-13 хиляди проекта, огромна част се проверяват, стотици милиони финансови корекции се плащат, не всички случаи влизат в медиите. Самата система не предполага политически чадър", каза още вицепремиерът пред бТВ.

 

 

Той изтъкна, че на този етап няма данни убийството на русенската тв журналистка Виктория Маринова да е свързано с разследването на евентуални нарушения на "Джи Пи Груп", което беше тема на последното предаване на Маринова.

 

 

Източник: Сега