<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78232" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тайландски п...

Тонове скална маса се сринаха в морето пред очите на ужасени плажуващи (видео)

18 Ноември 2020
0 821

Туристи на плажа Аргага на един от Канарските острови – Ла Гомера бяха подплашени от страховито свлачище на брега, рухнало току пред очите им, пише DailyMail.

На острова е обявено извънредно положение заради опасност къмпингуващите да се окажат затиснати под срутилите се отломки, които предизвикаха облак, видим от километри наоколо.

Кадри от срутването показват как с оглушителен рев тонове каменна и земна маса се стоварват от голяма височина в морето и предизвикват паника в плажуващите туристи.

Кадрите са заснети от плажния бар и близкото пристанище и в записа се чуват коментарите на свидетелите, както и виковете им на ужас след като побягват.

Плажът е затворен, тъй като в надвисналите отгоре му скали личат огромни пукнатини и експерти по безопасност се опасяват, че не е изключено ново свлачище. Според данните на спасителите няколко кемпера са затрупани, но все още няма данни за изчезнали хора.

Спешната операция е продължила и през нощта и местните жители са били помолени да подадат справки за всички членове на техните семейства.

Президентът на островното правителство на Ла Гомера Казимиро Кърбело заяви, че е „оптимист“, че няма да има жертви, тъй като малко преди голямото срутване на място е имало по-малки свлачища, които са принудили повечето туристи да напуснат брега.

Източник: DailyMail

Видео: Twitter/avtorresp

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции