<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83626" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов от ма...

За 5G, кемтрейлс и други популярни теории (Коментарът на “Господарите”)

11 Февруари 2021
0 2815

През последните месеци единственото по-разпространено от информацията за развитието на епидемията от COVID-19 у нас са конспиративните теории за вируса. Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт представят някои от най-популярните от тях.

Една от любимите ни конспиративни теории е, че Бил Гейтс е създал вируса, за да сложи чипове на хората и да намали населението на земята. За начало на тази теория се смята цитат от реч на Бил Гейтс по време на форума Ted Talks през 2016. До думите за нужда от ваксинация, която ще подобри живота на бедните страни са долепени думите, че трябва да се ограничи човешката популация и новомонтираното видео се разпространява вирусно из най-различни групи и групички в социалните мрежи. Режисьор на гениалния монтаж е руска телевизия.

Бил Гейтс и целта му да намали населението. Анализ на разпространението на фалшиви новини за Covid-19

Друга конспирация твърди, че самолетите ни пръскат с коронавирус. Детски образователен сайт обяснява защо виждаме следи от самолетите в небето. По-просто казано: самолетните двигатели отделят водна пара, като част от процеса на горене. Когато горещата пара излиза от машината тя се сблъсква с по-хладния въздух в горните слоеве на атмосферата. Това създава тези пухкави бели линии в небето. Сблъсъкът на студен и топъл въздух стои в основата на тази реакция, подобно на това да видите дъха си, когато навън е студено.

Още една конспиративна теория свързва 5G мрежата с коронавирус. Общинските съвети в Балчик и Мездра забраниха изграждането на такава мрежа в градовете им. Имайки предвид, че подобни проекти нямат общо с общините, това си е чист популизъм, но по-притеснителна е скоростта на разпространение на теорията, че 5G мрежата е истинската причина за задух, загуба на обоняние и пневмония при КОВИД-19, а вирусът не съществува. Странно как в България нямаме данни за работеща 5G мрежа, но за сметка на това имаме скромните 225 000 потвърдени случая на коронавирус.

Всъщност преди да се заговори за 5G мрежа, хората са се страхували и от електричеството и трамваите. Страхът ни от новите технологии изглежда абсурден, докато използваме тях, за да разпространяваме теории срещу тях.

В основата на теорията, че 5G мрежата е причина за вируса отново стои братская Россия, където четем, че с помощта на ваксините ще бъдем чипирани, а после 5G мрежата ще ни активира чиповете. Сигурно затова после ще искаме да си платим за Уиндоуса и ще си проверяваме фейсбука само с поглед.

Няколко клипа, на които се тестват кока кола, плодове и какво ли още не заляха онлайн пространството. В същото време от март се говори колко ненадеждни са бързите тестове и как те не са причина нито за карантиниране, нито за лечение на хора. Но не, важното е да покажем, че не работят, за да захраним всички в социалните мрежи, които чакат удобния момент да обяснят на тъпите вярващи, че вирус има, колко тъпи са всъщност. Причина бързите тестове да отчитат като положителни различни плодове и дори напитка е в състава на тези продукти. Тяхното pH е сходно на това на заразен с коронавирус организъм, което води до объркване, както обясниха австрийски учени още преди 2 месеца.

Друга популярна конспиративна теория пък обясни надълго и нашироко, че: 1. Тестовете идват заразени; 2. На върха на пръчиците, с които се взима секрет, има чип.

Последна в нашето видео, но не и по значение е още една любима конспирация, която нашумя с пристигането на ваксините: за пред камерите са използвани игли, които се чупят, за да не поставят наистина ваксина на важните личности, които се ваксинират пред медиите. Конспирацията върви и с допълнения: 1. Управляващите се ваксинират с различна от тази за останалите хора ваксина; 2. Във ваксините има чип; 3. Ваксините убиват – нищо, че се оказа, че няма починали; 4. Целта на ваксините е да обърнем резбата, да ни се изкриви лицето, да останем без поколение или ред други подобни катаклизми.

Листовките на одобрените ваксини отдавна са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, а и на сайтовете на производителите си. Страничните ефекти са долу-горе колкото от аспирин, аналгин или което и да е друго лекарство – просто за първи път хибридната война ги извади на показ. Ако не ми вярвате, просто прочетете листовката на аспирина, който спи в домашната ви аптечка от поне 5 години, 4 от които с отминал срок на годност.

Очакваме в коментарите да се развихрите с безброй доказателства от видни фейсбук експерти, че всички конспирации са истина. Междувременно обаче се пазете и опитайте да замените четенето на фейсбук статуси с четене на книги, енциклопедии и слушането на експерти. Не боли, но помага много!

Внимание! Конспирациите вредят сериозно на вас и на хората около вас – не бъдете преносители!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции