<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво криете ...

Топ 5 причини да изберем родното Черноморие това лято (Коментарът на “Господарите”)

27 Юни 2020
0 5123

Като българското няма друго по света. Каквото и да си говорим, ние сме уникална държава с уникални възможности.

И именно такива са възможностите, които имаме за почивка това лято по българските плажове. Толкова са уникални, че нямамe търпение да заминем.

Ето Ви 5 добри причини да не ходите в Гърция и Турция на море, а да си останете у нас:

1. Бетонът

Бетонът не е спирал да се лее в последните години по морския ни бряг. Браво! Ако трябва да пресметнем точно колко кубика бетон е излят, ще ни трябват някои от най-добрите световни математици, понеже такова число… няма

2. Обслужването

Поръчваш си нещо за пиене – идва царкировата реколта. Даже Менделеев не знае как са съчетани тия химични елементи на едно място. Не твърдим, че всичкият алкохол е фалшив, разбира се, но талантливите български алхимици имат своите сериозни традиции. Това е за да може след второто, вече да не ви пука от обслужването. И най-вече, за да забравите къде се намирате.
Знаете школата за сервитьори у нас е прословута! Такъв размах има черноморският келнер, че като замахне с таблата и те праща директно на първа линия. Естествено, ако е на кеф. Ако не е, може никога да не те обслужи.

3. Фекалиите

Крем дьо ла крем на курорта и Любима тема, но далеч не толкова любима миризма за сетивата. В едно нещо не искам да се преродя – това е Черноморска риба на нашето крайбрежие. Не знам как издържат горките да не се чифтосат с някое ла*но. Как се ориентират в тая мътна вода ми е мистерия. Това не е живот!

4. Безплатните чадъри и шезлонги

Правителството предложи да спасява летния сезон с безплатни чадъри и шезлонги. Браво! Абаут-абаут обаче! Защото от над 130 плажа с концесионери, само на 25 ще има безплатни чадъри и шезлонги. Не отричаме обаче, че някои все пак намаляват цените, и тези намалени и съобразени с кризата цени. Ама друг път!

5. Пияните туристи

Пияните англичани и скандинавци по родните морски курорти са част от целия колорит на почивката в България. Друго си е да вървиш из крайбрежната и по теб да се полепят 2-3 пияни ирландки, да се спънеш в някой заспал германец на земята, или да ти налети чисто гол норвежец и всичко това под звуците на караоке версия на Ай ем сейлинг от близкия бар. Ами почивка си е от където и да го погледнеш.

Чувствайте се свободни да изберете каквото ви харесва за вашата лятна почивка. Каквото и да говорим, Българското Черноморие все още има своя чар. Но да сме наясно- българинът не бяга от природата, а от манталитета, който разгони майката на природата. И ако не се преборим да запазим морето си от алчността и простотията, ще сме много виновни.  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции