<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99717" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петър Илиев в...

Тошко Йорданов: Лъжа е, че сме развалили отношенията си с Петър Илиев – ще разчитаме на него

15 Септември 2021
0 625

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов нарече „партенки“ слуховете, че партията на Слави Трифонов вече няма да разчита на юриста Петър Илиев, който беше обвинен в плагиатство, пише “Булевард България”.

„Първо, Петър Илиев не е член на партията, той е експерт. Ще разчитаме на него по същия начин, нищо не се е променило в отношенията ни. Това е последната партенка, която върви от вчера“, обяви Йорданов в кулоарите на парламента преди последното заседание на 46-ото Народно събрание.

Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ”

Попитан от Нова ТВ дали юристът отново може да бъде предложен за министър от ИТН в бъдеще, Йорданов отговори: „Това е много далеч във времето“.

Илиев първо беше предложен за министър на правосъдието от Слави Трифонов ден след изборите на 11 юли, но при направените промени в проектокабинета юристът, който преподава в СУ, стана кандидат за вътрешен министър и силов вицепремиер. Той беше основната причина „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и БСП да не подкрепят проектоправителството на ИТН.

Петър Илиев
Петър Илиев

Причината – Петър Илиев беше обвинен в плагиатство. Неговата книга “Компетенцията на Народното събрание” се проверява от Етичната комисия на Софийския университет, тъй като се смята, че той е преписал десетки страници от научен труд на експерта по конституционно право доц. Наталия Киселова. Наскоро се разбра, че версията на книгата му е съкратена с 80 страници в новото си издание.

За това, че ИТН е „затворена страница“ за Петър Илиев, се заговори след интервю на зам.-председателя на ПГ на партията Виктория Василева пред „Дневник“. Във вторник тя каза, че „случилото се е приключила страница от политическата история на „Има такъв народ“ към този момент“.

Най-арогантните моменти от скандалното интервю на Петър Илиев (видео)

„Гледаме напред и се опитваме да не повтаряме същите грешки“, добави Василева. По думите ѝ – не само Петър Илиев, но и “много други хора” не фигурирали в бъдещия поглед на партията. “Нещата трябва да се случват по по-различен начин, най-вероятно и в подбора на имената”, смята тя.

В началото на месеца председателят на “Има такъв народ” Слави Трифонов уличи МВР в политически натиск заради започнала проверка по случая с обвиненията в плагиатство срещу Петър Илиев. Той заявяви, че “ще се погрижи за Петър Илиев, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам”. 

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции