<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новите 240 деп...

Тошко Йорданов: Няма нужда да се лъжем – парламентът едва ли ще изкара пълния си мандат

15 Април 2021
0 19174

“Няма нужда да се лъжем – този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат, той ще работи толкова, колкото трябва, а това ще стане ясно съвсем скоро. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Тошко Йорданов отправи косвена заплаха към журналист на NOVA с “рязане на крайници” (видео)

По думите му основна задача е промяна в Изборния кодекс. Той посочи и основните посоки на партията си – премахване на ограничението в броя на секциите извън ЕС, вот по пощата, 100% машинно гласуване, нова ЦИК, видеонаблюдение, а в перспектива – и мажоритарни избори.

„От партия „Има такъв народ“ още днес ще внесем готови промени в ИК, както и готови промени в Закона за политическите партии така, че субсидията да бъде 1 лв. на глас“, обяви Йорданов.

Новите 240 депутати се заклеха, Бойко Борисов депозира оставката си (снимки)

По думите му започва работа „парламент, който е различен от всички предишни“:
„Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи – беше ясно за всички, се бяха вкопчили във властта“. Сега депутати стават „представители на хората, които протестираха една година, има депутати (…), които бяха на жълтите павета, които ядоха бой от полицията“.

Речта на Радев в парламента: В понеделник ще проведа консултации за правителство (видео)

Представителят на “Има такъв народ” получи втори думата след изказването на Десислава Атанасова от името на първата политическа сила – коалицията ГЕРБ – СДС.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции