<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80408" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте как заб...

Транспортен хаос във Великобритания: Летища и гари са блокирани от желаещи да отпътуват (видео)

21 Декември 2020
0 5996

Новата забрана на директните полети от Великобритания предизвика хаос от желаещи туристи и чужденци да отпътуват от Острова, пише NOVA.

В последния момент преди влизането в сила летищата в Лондон се изпълниха с хора, които бяха презаверили билетите си за неделя или се опитваха да го направят на място. Подобна беше картината и на гарите, след като стана ясно, че Франция и Белгия спират и влаковете от Острова.

Вижте как забраната на полетите от Великобритания се отрази на българите там (видео)

Дотук се стигна, след като в събота премиерът Борис Джонсън обяви най-строги мерки в част от страната заради новия по-заразен щам на коронавируса.

Ефектът от тези мерки не закъсня и различните европейски държави побързаха да наложат забрани на полетите, а някои затвориха и сухопътните връзки под Ламанша.

Транспортен хаос във Великобритания: Летища и гари са блокирани от желаещи да отпътуват (видео)

Междувременно стана ясно, че тировете, които пренасят храна от континента до островната част, ще останат блокирани. Поради тази причина се очаква магазините да се препълнят с хора, които искат да се запасят с храна. Прогнозите са, че Великобритания ще остане в изолация до Великден. 

Все още не се знае дали новият щам се влияе от ваксината. Вече са открити над 17 мутации.  До момента във Великобритания са ваксинирани 350 000 души.   

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции