<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Почина актьо...

Транссексуален войник плаче и моли да го оставят в армията след операция за смяна на пола (видео)

23 Януари 2020
0 2609

Транссекусален войник, танкист от Южна Корея плака, докато се моли да го оставят в армията след операция за смяна на пола. На специална пресконференция той публично помоли властите да отменят решението си за уволнение след трансформацията, пише Daily Mail. 

 

 

""

 

 

Старши сержант Бюн Хуй-су каза през сълзи, че да бъде войник е неговата детска мечта и че иска да продължава да служи на страната си в напрегнатата ситуация по границата със Северна Корея. „Независимо от сексуалната ми идентичност, бих искал да покажа на всички, че мога да стана един от великите войници, които защитават тази страна. Моля, дайте ми този шанс", каза войникът в емоционалната си реч. 

 

 

""

 

 

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ ДРАМАТИЧНО БЯГСТВО НА ВОЙНИК ОТ СЕВЕРНА В ЮЖНА КОРЕЯ (ВИДЕО)

 

 

Транссексуалната жена претърпяла операция за смяна на пола през ноември в Тайланд. Преди това тя постигнала най-добрите резултати в уменията си за управление на танк сред другите сержанти в своя батальон.  Бюн е първият транссексуален войник в страната, а военна комисия взе решение да бъде освободен от армията, тъй като има" физическо и психическо увреждане".  В Южна Корея има забрана транссексуални хора да служат в армията, но няма конкретен закон, забраняващ извършването на операция за смяна на пола по време на военна служба. 

 

 

""

 

 

МИР МЕЖДУ СЕВЕРНА И ЮЖНА КОРЕЯ, КИМ ОБЕЩА ДА НЕ БУДИ МУН С РАКЕТИ (ВИДЕО)

 

Южнокорейският активист за правата на човека Лим Тае-Хун каза на пресконференцията, че ще се бори да промени правилата в армията. Войникът спечели и подкрепата на държавния омбудсман на страната и Националната комисия за правата на човека, които също призоваха армията да отменят своето решение. 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции