<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73298" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена похарчи ...

Трафикант, превозващ амфетамини за $130 милиона, се блъсна в полицейски коли (видео и снимки)

11 Септември 2020
0 2609

Трафикант на наркотици в Австралия се блъсна в паркирани полицейски коли с вана си, натоварен с метамфетамини за 130 милиона долара, пише DailyMail.

28-годишният Саймън Ту нашумял с прозвището си “най-глупав престъпник на Австралия”, след като бил заловен заради нелепата си катастрофа в предградието Ийстууд в Сидни.

Младият мъж бил осъден на затвор до шест и половина години, след като през юли блъснал буса със стоката си при моментно унасяне зад волана. Въпреки катастрофата, той продължил да управлява ударения автомобил и логично бил спрян от полицаи за проверка.

Ту опитал да се измъкне с версията, че разнася храни в района на Сидни, но ченгетата се усъмнили и решили да погледнат какво има в каросерията на вана.

Оказало се, че в струпаните отзад кашони има 260 килограма кристален метамфетамин на стойност от 130 милиона долара.

Този изключително злощастен за престъпника инцидент се оказал една много добра новина за служителите на реда, а и за обикновените жители на града, тъй като пратката била предназначена за разпространение именно там.

В хода на процеса властите установили, че младият мъж всъщност е само превозвач на стоката и съвсем не стои високо в йерархията на бизнеса. По време на изслушването в съда той обяснил, че се наел да превози пратката с цел да погаси “някои дългове”.

Саймън Ту е пристрастен комарджия, който до инцидента честичко посръбвал алкохол и шмъркал кокаин, но от момента на влизането си в затвора започнал да изчиства името си от вредните привички.

Заловиха дилър на наркотици след като пратил SMS с ценоразписа си на полицай (видео)

В крайна сметка Саймън Ту ще излежи четири години в затвора заради чистото си съдебно минало.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции