<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80571" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Побой над 13-г...

Тримата обвиняеми за побоя над Слави Ангелов се изправят пред Специализирания съд

23 Декември 2020
0 268

Специализираната прокуратура внесе в сряда в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу тримата мъже, обвинени през април за побоя, нанесен месец по-рано на главния редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов пред дома му в София, пише Свободна Европа.

Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев ще отговарят за това, че в периода между януари 2019 и 23 април 2020 г. са се сговорили да извършват телесни повреди срещу заплащане, както и за това, че на 17 март са пребили журналиста. Тримата имат и обвинение за притежание на наркотици.

Ултраси на “Левски” са сред задържаните за побоя над Слави Ангелов (видео)

Веднага след арестите на тримата в края на 23 април, спецсъдът ги задържа за постоянно в ареста, където двама от тях се намират и до момента. Третият обвиняем е освободен срещу парична гаранция заради „влошено здравословно състояние“, уточняват от спецпрокуратурата без да дадат подробности. Предстои спецсъдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-2-672x1024.jpg

Разследващите не съобщават и за евентуален напредък в издирването на предполагаемите поръчители на нападението срещу Слави Ангелов. През април главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата и МВР подозират като евентуални поръчители хора, срещу които в момента се водят разследвания в България и затова те се укриват в чужбина. Той обаче не пожела да конкретизира кого точно има предвид.

Иван Гешев: Нападението над Слави Ангелов е атентат срещу държавата (видео и снимки)

„За мен този случай е атака срещу българската държава директно и продължава да се работи в посока – поръчителите и евентуалните посредници като основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действие на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са наказателни преследвания и в момента се укриват извън пределите на държавата“, каза тогава главният прокурор.

А във видеото по-горе можете да си припомните новината за ареста на обвиняемите, съобщена от Иван Гешев.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции